Zanimljiv prijedlog: “Svi koji se nisu cijepili, ako se zaraze, neće moći ostvariti pravo na plaćeno bolovanje”

Njemači Bild piše kako je CDU-ov ministar zdravstva Njemačke Jens Spahn najavio neisplatu naknade za bolovanje svima onima koji se nisu cijepili, a završili su u karanteni.

“Na kraju su porezni obveznici ti koji financiraju naknadu plaće nekome tko se odbija cijepiti”, komentirao je Spahn za Bild.

Kazao je i kako smatra da bi necijepljeni zaposleni trebali ostati bez plaće na ime bolovanja ako zbog covida završe u karanteni.

“Ne vidim zašto bi ostali i dalje trebali plaćati to što se netko nije odlučio za besplatno cjepivo, iako je to mogao”, kazao je.

Dodao je i kako je država odlučila ukinuti financiranje testiranja na koronavirus za takve slučajeve. Odluka stupa na snagu 11. listopada.

Njemačka je od pojave covida na svom teritoriju do danas isplatila 458 milijuna eura naknada za bolovanja. Ministar je naveo da će o takvoj mjeri, koju on izričito zagovara, odlučivati vlade svake pojedine regije Njemačke za sebe.

Prva regija bi trebala biti Baden-Württemberg, i to, ako bi se tako odlučilo, s ukidanjem naknade za bolovanje za one koji su odbili cijepljenje protiv covida, a završili su u karanteni, već od 15. rujna.

Komentiraj