Žan Tabak savjetnik u Kini

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak, koji je u ožujku postao izbornik reprezentacije Slovačke, nalazi se u Kini gdje savjetuje tamošnju reprezentaciju koja će u rujnu biti domaćin Svjetskog prvenstva, rekao je u petak u razgovoru za španjolsku postaju Radio Marca.

“Prije puno vremena, gotovo 20 godina, odlučio sam ostati i živjeti u Španjolskoj. Tako da je jasno da bih se volio vratiti i nastaviti živjeti ondje, ne samo da bih bio bliže obitelji, nego i zato što smatram španjolsku košarku i njenu prvu ligu najizjednačenijom u Europi”, izjavio je 48-godišnji Tabak.

“Španjolski prvoligaški klubovi su najbolje organizirani u Europi. Ja se u ovom trenutku nalazim u Kini obavljajući savjetovanje kineske reprezentacije no također sam prije dva mjeseca potpisao ugovor kao izbornik reprezentacije Slovačke. S njom ću nastupiti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. To je moj posao sada, no jasno je da bih se jednog dana volio vratiti u španjolsku ligu”, dodao je.

Tabak je 2014. godine  bio pomoćnik treneru Pablu Lasu u Real Madridu, a 2015. je bio trener prvoligaša Fuenlabrade. Potom je otišao u Maccabi, da bi 2016. preuzeo Betis iz Seville. Nakon što je ondje dobio otkaz bio je bez posla, a zatim je preuzeo vođenje jedne košarkaške škole u predgrađu Madrida.

Komentiraj