Zamjenik ravnateljice USKOK-a Branimir Ložnjak preminuo od posljedica covida-19

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’ u ponedjeljak je preminuo Branimir Ložnjak, zamjenik ravnateljice USKOK-a, objavio je Jutarnji list. Ložnjak je imao 43 godine, a preminuo je od posljedica koronavirusa.

Nakon zaraze koronavirusom, razvio je teži oblik bolesti te je hospitaliziran, bio je na respiratoru, ali je na kraju izgubio bitku za život. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje malodobne djece.

Branimir Ložnjak rođen je 24. srpnja 1977. u Zagrebu, gdje je 2002. diplomirao na Pravnom fakultetu. Od 2003. radio je u Državnom odvjetništvu, prvo kao vježbenik u Općinskom državnom odvjetništvu u Jastrebarskom. Nekoliko mjeseci 2006. radio je kao savjetnik na Visokom prekršajnom sudu RH, a u rujnu 2006. počeo je raditi kao savjetnik u USKOK-u. Zamjenikom općinskog državnog odvjetnika u Samoboru imenovan je koncem 2010. godine. Na mjestu zamjenika ravnateljice USKOK-a radio je od siječnja 2015. godine.

Radio je na brojnim složenim premetima tijekom karijere u USKOK-u, najviše vezanih za korupciju, organizirani kriminal te zlouporabu opojnih droga. Kao savjetnik bio je uključen i u predmetu teškog ubojstva vlasnika Nacionala Ive Pukanića i Nike Franjića. Oni su 23. listopada 2008. godine ubijeni nakon što je ispod automobila vlasnika NCL Media Grupe podmetnuta bomba, na parkiralištu redakcije Nacionala.

Komentiraj