Dusan Mirkovic/PIXSELL

Zamjenik požeškog gradonačelnika prespavao u policiji

Zamjenik gradonačelnika Grada Požege Mario Pilon prenoćio je u noći s četvrtka na petak u policijskoj postaji u Požegi, nakon što je priveden zbog sumnje u obiteljsko nasilje, tvrde izvori Nacionala bliski požeškoj policiji.

Ove tvrdnje pokušali smo provjeriti i kod glasnogovornice Policijske uprave Požeško-slavonske, ali nam je odgovoreno da “sukladno pozitivnim zakonskim propisima policija ne daje informacije o identitetu osoba prema kojima postupa”.

Međutim, više je izvora neformalno za Nacional ispričalo da je Pilon u četvrtak navečer fizički napao svoju suprugu, a izgleda da je razlog bio taj što ga je optužila za izvanbračnu aferu. Nakon što je policija dobila dojavu, privela je Pilona koji je prenoćio u policijskoj postaji u Požegi, a nakon toga je drugo jutro izašao pred prekršajnog suca Stjepana Japarića, inače predsjednika Prekršajnog suda u Požegi.

Pred suca je izašla i Pilonova supruga koja je prema nekim tvrdnjama u napadu bijesa razbijala stvari u obiteljskoj kući u Požegi. Iako je riječ o ozbiljnom prekršaju visoko pozicioniranog lokalnog dužnosnika, o ovom incidentu do ponedjeljka navečer javnost još nije obavještena, pa je naš izvor uvjeren da je Pilon, inače član HDZ-a i zamjenik požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, iskoristio svoj politički utjecaj kako bi pokušao zataškao cijeli slučaj i kako detalji ne bi izašli u javnost.

Novinari Nacionala pokušali su stupiti u kontakt s Pilonom kako bi provjerili ove navode, ali do zaključenja broja u ponedjeljak navečer on nije odgovarao na pozive.

Komentiraj