ZAMJENA ZA ALVESA: Australac Ryan brani za Valenciju

Vratar australske reprezentacije Mat Ryan potpisao je šestogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura sa španjolskim prvoligašem Valencijom koja si je tako osigurala zamjenu za ozlijeđenog Diega Alvesa.

 Ryan, za kojeg je navodno bio zainteresiran Liverpool nakon što se iskazao na vratima australske reprezentacije na Azijskom kupu u siječnju, proglašen je najboljim vratarom belgijske lige tijekom dvije godine koliko je bio u Bruggeu.

Valencija će biti bez Brazilca Alvesa do kraja godine nakon što je ozlijedio koljeno u zadnjem kolu prošle sezone. Šesterostruki španjolski prvak je navodno zainteresiran i za vratara španjolske reprezentacije Victora Valdesa koji više nije u milosti trenera Manchestera Uniteda Louisa van Gaala.

Ryan, koji je osvojio australsko prvenstvo sa Central Coast Marinersima 2013., debi u dresu australske reprezentacije imao je krajem 2012., a prošle je godine branio u sve tri utakmice za Australiju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.”Znam da je Valencija vrlo važna institucija u svijetu nogometa i ovaj angažman je veliki korak u mojoj profesionalnoj karijeri”, izjavio je 23-godišnji Ryan.

Komentiraj