Marko Prpic/PIXSELL

ŽALAC U SUZAMA “Ponudila sam ostavku”

Ministrica Gabrijela Žalac u ponedjeljak je u suzama dala izjavu za javnost o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala u subotu u Vinkovcima, a u kojoj je ozlijeđena desetogodišnja djevojčica.

“U subotu zbog šoka nisam bila u stanju dati izjavu”, rekla je Žalac na početku obraćanja. Kazala je kako joj je u subotu pred auto izletjela djevojčica. “Na licu mjesta sam joj pomogla. Jako sam potresena”, kaže.

Novinarima je pokazala svoju vozačku dozvolu, koja je istekla još 2016. godine, ali ministrica, kaže, dozvolu nije otvarala pa nije znala da je istekla. Dakle, mninistrica nevažeću vozačku ima dvije i pol godine. “Nisam znala, no to me ne opravdava”, kaže.

“Policija i DORH će sve reći o tom nemilom događaju. Ja se ispričavam javnosti. Nije mi nikakva namjera, to me ne opravdava. Dozvola mi je izdana 2006. Traje deset godina. Ja do to subote nisam znala”, rekla je Žalac. Vozačka joj je istekla 9. lipnja 2016. godine.

“Ja kad sam dala na policijskom uviđaju prometnu i vozačku, policajac je rekao da je istekla, ja to naprosto nisam znala, otkad sam u Zagrebu niti vozim auto, vozi me vozač”, kaže Žalac i dodaje da atomobil vozi samo kad za vikend dođe kući u Vinkovce.

Navela je kako je u subotu vozila 30, možda 40 na sat. “Nisam vam mogla u subotu dati izjavu. Najvažnije mi je da je malena dobro, da nije bilo operativnog zahvata”, poručila je.

“Meni je samo važno da je djevojčica dobro. To mi je najvažnije”, kazala je i dodala: “Premijeru sam u subotu ponudila svoju ostavku, ponudila sam mu mandat na raspolaganje. Jutros sam razgovarala o tome, ponudila mandat na raspolaganje. Uopće me ne opravdava da imam nevažeću vozačku dozvolu, to je takav splet okolnosti”, rekla je Žalac, a na pitanje je li ju premijer prihvatio, odgovorila je kako će to on reći.

Ministrica je rekla da je ostavku ponudila “iz moralnih i svih drugih razloga”. Upitana zašto nije podnijela neopozivu ostavku, Žalac je odgovorila: “Ne znam što bih vam rekla o tome.” Ministrica je poručila svima da uče na njezinom primjeru i da provjere ispravnost svojih dokumenata.

Žalac je, podsjetimo, u subotu s nevažećom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu koja je zadobila ozljede potkoljenice.

Žalac je u subotu navečer na Facebooku izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu. “Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu”, napisala je ministrica Žalac.

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo. “Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi”, poručili su iz Banskih dvora. Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Komentiraj