Žalac otvorila dječji vrtić u Jalševcu Nartskom

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac otvorila je u ponedjeljak u Jalševcu Nartskom u općini Rugvica kraj Zagreba novi dječji vrtić, čije je uređenje njezino ministarstvo sufinanciralo s 500.000 kuna.

Riječ je o prenamijeni prijašnjeg Društvenog doma u dječji vrtić, koji će pohađati 115 mališana iz toga kraja.

Uz dječji vrtić, sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uređeno je i dječje igralište, a cjelokupno uređenje stajalo je 1,3 milijuna kuna.

Takvi projekti su prioritet, što smo pokazali i kroz sredstva Europske unije i iz državnog proračuna, jer smo ih udvostručili u odnosu na prošlu godinu. Također smo izvorne prihode vratili općinama i gradovima, jer smatramo da u svakom mjestu trebaju biti ostvareni uvjeti za kvalitetan život, izjavila je Žalac otvarajući vrtić.

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak izjavio je kako su otvaranjem novog vrtića riješili veliki problem jer je u njemu smješteno 115 djece, a uskoro će započeti uređenje još jednog vrtića za stotinjak djece.

Cijena vrtića je za 250 kuna niža od cijene privatnih vrtića u koje su djeca išla prošle godine, a iznosi 500 kuna, dok će se za svako iduće dijete plaćati po 100 kuna manje, dodao je.

U Rugvici puno ulažu u mlade, kaže Čičak, pa tako svi osnovnoškolci  već treću godinu dobivaju besplatne udžbenike, a srednjoškolci i studenti besplatan prijevoz.

Komentiraj