Patrik Macek/PIXSELL

ŽALAC BULJU ‘Možda bi bolje bilo da vas Zagora nije rodila’

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac odbacila je u četvrtak navečer zamjerke koje su oporbeni zastupnici, prije svih Mostovi Miro Bulj i Ante Pranić, izrekli o predloženim zakonima o brdsko-planinskim i potpomognutim područjima, uvjeravajući ih da će oni imati pozitivne učinke.

“Sve što smo napravili u regionalnom razvoju do sada nije viđeno, šest puta veća sredstva smo osigurali nego ikada do sada”, naglasio je ministrica, pa mostovcima poručila kako “ne vidi svrhu” onoga što su govorili, da se vidi da ne baraju pojmovima, niti znaju na koji način ide fiskalna odgovornost….

“Vi i zastupnik Pranjić ste meni jako simpatični i slatki u vašim majicama, ali možda bi bilo bolje da vas Zagora nije rodila, to što ste sve izgovorili i kojom demagogijom se bavite, ne vjerujem da će zbog toga ljudima tamo biti bolje”, poručila je dvojici mostovaca odjevenih u majice s natpisom Zagora me rodila!, pa dobila uputu predsjedavajućeg Milijana Brkića (HDZ) da se na taj način ne obraća zastupncima.

“Minsitrica se ponijela damski, zaželjevši da nas Zagora nije rodila, ali rodila nas je”, uzvratio je Bulj, požalivši se da je u sabornici svašta čuo na svoj račun, da je panj, čoban, velepsolanik.

Ne, ja sam Miro Bulj iz Sinja i kao saborski zastupnik imam se pravo boriti, moja je obveza gvoriti o štetama koje se tom kraju nanijeli ovim zakonom, poručio je ministrici.

“Vi bi volili da se nisam rodio u Zagori, vi želite ovdje ovce, ne čobane, vama je to stranački popis želja. Da, vama trebaju ovce, a ne pastiri”, ustvrdio je Bulj.

 

Komentiraj