Patrik Macek/PIXSELL

ŽALAC O PODMETANJU “Polako, polako, ima tko brine o svemu”

Ministrica EU fondova Gabrijela Žalac u četvrtak je, nakon sjednice Vlade, osgovarala na pitanja novinara. Jučer je, podsjetimo, kazala kako smatra da je u fokusu javnosti zbog spornog Mercedesa jer joj netko podmeće unutar stranke.

“Polako, polako, ima tko brine o svemu”, odgovorila je na pitanje tko joj podmeće. Na ostala novinarska pitanje nije željela odgovarati.

Podsjetimo, novinari Jutarnjeg lista fotografirali su luksuzni automobil parkiran u dvorištu ministričine obiteljske kuće u Vinkovcima. Suočena s fotografijama i pitanjima, ministrica je u srijedu prvo ponudila nesuvislo objašnjenje prema kojemu su njeni roditelji automobil najprije kupili pa onda unajmili.

Kasnije u srijedu pokazala je ugovor o najmu sklopljen između njene majke i šibenskog poduzeća Jolly Autoline koje je u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika poznatog po prijateljstvu s brojnim osobama iz političkog vrha. Ugovor o najmu novinarima je pokazao i sam Stojanović.

Ministrica je nakon svega u Dnevniku Nove TV utvdila da joj netko podmeće afere, a za sve je okrivila – unutarstranačke protivnike.

Komentiraj