ŽALAC: “Nije to loš rezultat, relativni smo pobjednici izbora”

Ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac u utorak je kazala kako HDZ na europarlamentarnim izborima nije ostvario loš rezultat, jer je relativni pobjednik izbora.

“Nije to loš rezultat, mi smo relativni pobjednici, činjenica je da nam je žao što nismo osvojili peti mandat. Detaljno ćemo proanalizirati rezultate i sljedeći tjedan vidjeti što se dogodilo. Mi smo u odnosu na prošle izbore učinili jako dobar rezultat i mislim da na tom tragu trebamo nastaviti”, rekla je novinarima mnistrica.

Dodala je kako analize treba napraviti i na županijskoj i lokalnoj razini te odlučiti o strateškom okviru za predsjedničke i parlamentarne izbore.

Žalac je komentirala i izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da “stranka ne smije biti ohola i da se treba vratiti narodu”. Žalac kaže kako svi trebaju izraziti svoje mišljenje. “Zamjenik je rekao to što je rekao, svatko treba govoriti ono što misli. Mi ćemo o svemu raspravljati kada budemo detaljno analizirali rezultate izbora”, poručila je.

Komentiraj