Zakon o obnovi Zagreba na javnoj raspravi, Bandić neće kočiti raspuštanje Sabora

Zakon o obnovi Zagreba od sutra je u javnoj raspravi, dogovoreno je na jutrošnjem sastanku u Vladi, piše N1. Zakon tako neće biti donesen do raspuštanja Sabora, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je za N1 da njegov saborski klub neće kočiti odluku o raspuštanju Sabora.

Bandić je prilikom izlaska iz zgrade Vlade za N1 rekao da zakon o obnovi Zagreba mora biti na korist ljudima pogođenima potresom, životan, realan, provediv, pravedan i usuglašen sa strukom. “Na tome inzistiram”, rekao je.

“Ako bude zakon koji će prethodno biti upućen na javnu raspravu na tragu životnosti, realnosti i provedivost, onda ćemo biti za raspuštanje. Preduvjet da zakon bude kvalitetniji i na korist malom čovjeku je da ide u javnu raspravu”, kazao je Bandić o tome kako će se saborski klub njegove stranke opredijeliti oko raspuštanja Sabora s obzirom na ranije izjave da će teško dignuti ruku za raspuštanje Sabora bez zakona o obnovi.

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir na izlasku iz zgrade Vlade otkrio je da je dogovoreno ono što se dugo vremena čekalo, a to je suradnja s Gradom Zagrebom i potvrdio da zakon ide u javno savjetovanje, te da se očekuje da svi izraze i kažu ono što misle da bi trebalo poboljšati i da se krene u obnovu.

“Ide već sutra zakon u javnu raspravu, a ako bude puno javno savjetovanje 30 dana neće biti do izbora”, kaže Uhlir. Na pitanje zašto je cijela procedura oko zakona trajala 40 dana odgovara da se radi o složenoj problematici.

Na pitanje je li mogući razlog sukob na razini HNS – Milan Bandić kaže da to nije problem jer su građani na prvom mjestu, a ne odnos gradonačelnika i jedne stranke.

“Nikad ne reci nikad”, odgovorio je na pitanje ima li šanse da se zakon donese u tjedan dva i dodaje da sada sve ne ide u tom smjeru.

Komentiraj