Zaklada Marin Čilić otvorila natječaj za treću generaciju stipendista

Zaklada Marin Čilić otvorila je u srijedu natječaj za treću generaciju stipenddista. Ove se godine kako je najavljeno u priopćenju Zaklade, stipendiju dobiti deset vrhunskih glazbenika, deset iznimnih sportaša te jedna škola koja u svojim klupama krije buduće velike znanstvenike.

Prijave je potrebno poslati na email adresu [email protected], najkasnije do 8. studenog u 18 sati.

“Sretni smo što unatoč ovom izazovnom vremenu nastavljamo s našim projektom stipendija. Ove godine je djeci bilo posebno zahtjevno prilagoditi se na nove uvjete rada u školama, u sportskim klubovima te njihovim ostalim aktivnostima tako da nam je jako drago da možemo biti jedna pozitivna priča u vremenu kada je dosta toga nesigurno. Vjerujemo da ćemo ponovno dobiti veliki broj prijava i upoznati nove mlade talente te barem nekima od njih pomoći da dosegnu svoje snove”, kazao je hrvatski tenisač Marin Čilić.

Zaklada Marin Čilić, prva generacija stipendista

 

Stipendije se dodjeljuuju u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000,00 kn, namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija, svaka u vrijednosti od 10.000,00 kn, za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

“Ovi mladi ljudi velika su inspiracija za sve nas u Zakladi. Njihov talent je zaista neupitan, ali gledajući s koliko ljubavi, posvećenosti i motivacije pristupaju svojim životnim pozivima je nešto što bismo svi mogli naučiti od njih. Vjerujem da ni ove godine odabir neće biti nimalo lak te da će i treću generaciju stipendista činiti redom iznimni mladi ljudi, a mi smo i više nego ponosni što ćemo im pomoći u daljnjim izazovima na njihovom putu”, dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Zaklada Marin Čilić

Komentiraj