Zaklada Hrvatska kuća srca nastavlja s projektom ‘Vikendom na Medvednicu’

Zaklada Hrvatska kuća srca

Zaklada Hrvatska kuća srca u suradnji sa udrugom građana Društvo športske rekreacije Aktivan život nastavlja projekt ‘Vikendom na Medvednicu’ koji je započeo u svibnju i traje tijekom cijele godine. Svake druge nedjelje svi zainteresirani građani imat će priliku istraživati Medvednicu te se pri tome rekreirati i činiti dobro za svoje srce i zdravlje.

Ove nedjelje (01. srpnja) u 09 sati kreće se u Šestinama, a kod Šestinskog Lagvića polaznici će imati priliku izmjeriti krvni tlak te prekontrolirati neke od kardiovaskularnih rizika. Prema statističkim podacima sve je više oboljelih i pretilih Zagrepčana, pogotovo u populaciji od 25 do 45 godina. S druge strane, po Medvednici planinari, hoda ili trči samo 1 do 2 % Zagrepčana.

Projekt ‘Vikendom na Medvednicu’ ima za cilj tijekom cijele godine educirati što više hrvatskih građana u svim dijelovima zemlje o važnosti rane dijagnostike i prevencije kardiovaskularnih bolesti, s naglaskom na zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, a ovaj program omogućava besplatno bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika.

Programu se mogu priključiti svi, neovisno o životnoj dobi i fizičkoj spremi, a sve informacije o projektu mogu se pronaći na internetskoj stranici www.vikendom.hr.

Prema naputcima Svjetske zdravstvene organizacije preporuča se minimalno 30 minuta tjelesne aktivnosti svakoga dana. To može biti šetnja, trčanje, vježbanje kod kuće ili na otvorenom, bitno je zdravlje.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]