facebook.com

ZAKLADA ANA RUKAVINA Novi darivatelji pridružili se Hrvatskom registru na akciji u Kozari Boku

Na akciji održanoj u zagrebačkom naselju Kozari Bok, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 22 novih potencijalnih darivatelja.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je u suradnji s Gradom Zagrebom i Vijećem romske nacionalne manjine Grada Zagreba potaknuta potrebama šestero djece predškolske dobi romske nacionalnosti kojima je za ozdravljenje nužna transplantacija koštane srži.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku ‘Lijek je u nama!’. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom više od deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 55 143 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdana su ukupno 74 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime su 74 teško oboljele iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Komentiraj