facebook.com

ZAKLADA ANA RUKAVINA Hrvatskom registru pridružilo se 52 novih potencijalnih darivatelja

Na akciji održanoj u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić u Gradu Zaprešiću, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 52 novih potencijalnih darivatelja.

Akcija je održana uz organizacijsku pomoć studenata Veleučilišta koji su na ovaj način željeli podržati rad Zaklade Ane Rukavine i povećati šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku “Lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom više od deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 55 350 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 76 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 76 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Ovu akciju Zaklada Ana Rukavina održala je uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja nam je putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt ‘Lijek je u nama’ na području Zagrebačke županije.

Komentiraj