Zajednički projekt Zorana Vakule i Nika Titanika: Stigla je druga meteoslikovnica ‘Oblačasta’

Nakon ‘Vjetropiraste‘, prve meteoslikovnice u seriji ‘Vremenaste priče‘, u kojoj simpatični dječak Val podučava o vjetru – Zoran Vakula i Nik Titanik nastavljaju suradnju ‘Oblačastom‘ – u kojoj djevojčica Vedrana govori o oblacima.

Vedrana pomaže pronalaženju pitanja kao što su: ‘Što su oblaci? Kako i gdje nastaju? Koliko ih ima i kakvih oblika? Koji su najniži oblaci, a koji najviši? Što i kako proizvode? Može li ih se dodirivati? Kada ih i kako fotografirati?’ i još mnoga druga.

NikTitanik

Cilj ‘Vremenastih priča’ je i potaknuti skoro pa najmlađe na razumijevanje prirode i njezinih zakonitosti, te ih zainteresirati za meteorologiju i pojasniti neke osnovne meteorološke pojmove kako bi im bilo lakše razumijevati svakodnevne meteorološke informacije, kojih je u ovo vrijeme klimatskih promjena i globalnog zatopljenja napretek.

Osim Vedranine priče o oblacima, u ‘Oblačastoj’ postoji još i bojanka, premetaljke, rebusi i križaljka – ili bolje reći – ispunjaljka.

Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica.

NikTitanik

Komentiraj