“ZAJC” SE PRIDRŽAVA MJERA: Od danas prilikom ulaska u kazalište mjerenje temperature

HNK Ivana pl. Zajca pomno prati razvoj situacije izazvane pandemijom koronavirusa te upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, podsjetili su u četvrtak iz riječkog kazališta.

Postav de luxe gledališta prilagođen je propisanoj fizičkoj distanci, a lože su odvojene pleksi staklom. Zgrada Kazališta redovno se čisti i dezinficira. Biljeterke i biljeteri publiku dočekuju u rukavicama i maskama, a na ulazu u zgradu i na katovima su punktovi s dezinfekcijskim sredstvima.

HNK  “Zajc” apelira na posjetiteljice i posjetitelje da svakako nose maske, a za one koji ih slučajno zaborave, pripremljene su one posebno dizajnirane. Od četvrtka, 25. lipnja će se, prilikom ulaska u Kazalište, publici mjeriti i tjelesna temperatura.

Djelatnici Kazališta također se pridržavaju svih preporučenih mjera, mjere temperaturu prije dolaska na posao, redovno dezinficiraju ruke, održavaju preporučeni razmak od 1,5 metra, a po mogućnosti izbjegavaju i fizički kontakt. Posebno se pazi da se, kada je riječ o umjetnicima čiji je kontakt nužan u predstavama, uvijek radi o istim osobama.

Iz riječkog HNK mole sve posjetitelje da se  pridržavaju propisanih mjera zaštite za spriječavanje zaraze, a  koje se mogu čuti i neposredno prije početka svake predstave.

Komentiraj