Zaiskrilo: Oreščanin: “Što, uhapsit ćete nas?”; Ćorić: “Neće proći, raskrinkat ćemo vas”

U raspravi o epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj te zahtjevima poduzetnika da se mjere relaksiraju u emisiji ‘Otvoreno‘ u ponedjeljak, zaiskrilo je između ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i izvršnog direktora Glasa poduzetnika Dražena Oreščanina.

“Ovo što se danas dogodilo jest jedan zločin i iživljavanje represivnog aparata nad ljudima koji su samo pokušali raditi svoj posao. Tvrdnja da je on prekršio zakon nije točna, on je prekršio uredbu koju je donio Stožer gdje niti na koji način se ne može dokazati da je rad fitness centara i teretana uzrok širenja epidemije. Odveden je u zatvor bez ikakve podloge, zato što je htio raditi”, rekao je na početku emisije Oreščanin dodajući da su Davor Božinović i Krunoslav Capak, bez ikakvih dokaza, pretpostavili da se u teretanama širi virus, koji se ‘inače drugdje ne širi’-

Od kukupnog broja slučajeva zaraze 0,5% može povezati s teretanama, a ukupno 2% s ugostiteljskim objektima, naveo je Oreščanin. Oštro mu je replicirao ministar Ćorić, a njegovim se izjavama Oreščanin – smijao.

“Ja ne vjerujem niti jednom podatku koji će iznijeti bilo Bujas, bilo Oreščanin. Govorimo o ljudima koji su ovu situaciju iskoristili za svoj politički angažman. Niti jedan niti drugi ne nose odgovornost za ono što rade, niti jedan od njih nije ugostitelj, ali pozivaju na bunt sve odgovorne građane i poduzetnike koji su se danas držali zakona. Oni koji to nisu učinili trebaju snositi sankcije zato što to nisu učinili. Možete se smijati koliko god hoćete. Krijete se iza drugih ljudi”, rekao je Ćorić.

“Krijete se iza drugih ljudi. I huškate i dovodite nas sve u situaciju da se Hrvatska danas kao društvo pita treba li biti odgovorna i zaštititi zdravlje građane ili slušati takve poput vas. To vam neće proći”, rekao je ministar, a Oreščanin ga je pitao: “Što, uhapsit ćete nas?”

“Ne, jednostavno vam neće proći. Raskrinkat ćemo vas. I dovesti se u situaciju da u sljedećim mjesecima dođe do relaksacije”, kazao je Ćorić, na što mu je Oreščanin odgovorio: “Baš da vidim kako ćete nas raskrinkat. Dovest ćete do propasti malog poduzetništva”. Raspravu je, na kraju, prekinuo voditelj.

Komentiraj