Zahvaljujući seriji “Wednesday“ pjesma Crampsa ‘Goo Goo Muck’ postala iznimno popularna

Pjesma grupe The Cramps ‘Goo Goo Muck’ iz 1981. godine doživjela je 50-ostruki porast broja streaminga u SAD-u, nakon što je emitirana u novoj Netflixovoj seriji ‘Wednesday’.

Riječ je o pjesmi s drugog albuma grupe The Crampsa iz 1981. ‘Psychedelic Jungle’, koja je već korištena za soundtrack filma ‘Teksaški masakr motornom pilom’ iz 1986. godine. Četiri desetljeća kasnije, njihova pjesma ponovno je došla u centar pažnje nakon što je uvrštena u četvrtu epizodu serije ‘Wednesday’ pod nazivom ‘Woe What A Night’. U toj epizodi na pjesmu ‘Goo Goo Muck’ Wednesday pleše na Nevermore Academy.

 

Prije premijere u srijedu 23. studenoga, pjesma grupe The Cramps bila je na oko 2500 dnevnih streamova u SAD-u. Pet dana nakon emitiranja pjesme u seriji, streaming pjesme je porastao za više od 5000 posto, dosegnuvši 134.000 dnevnih streamova u SAD-u do 28. studenoga. Trenutno je pjesma ‘Goo Goo Muck’ prikupila blizu 10 milijuna streamova na Spotifyju.

Ponovni dolazak na vrh popularnosti pjesme ‘Goo Goo Muck’ donekle odražava onu s pjesmom ‘Running Up That Hill’ Kate Bush iz 1985., koja je također porasla u popularnosti nakon emitiranja u četvrtoj sezoni serije ‘Stranger Things’. Znanstveno-fantastična serija ‘Stranger Things’ u produkciji Netflixa bila je zaslužna za to da je pjesma dosegla i ostala na vrhu britanske ljestvice singlova tri tjedna u lipnju, a navodno je donijela neočekivani prihod Kate Bush od oko 2,3 milijuna dolara prihoda od streaminga.

Prošli tjedan serija ‘Wednesday’ je nadmašila četvrtu sezonu serije ‘Stranger Things’ kao Netflixov naslov s najviše sati gledanja u tjednu za seriju na engleskom jeziku.

 

 

 

Komentiraj