Igor Kralj/PIXSELL

ZAHVALJUJUĆI MUJI IZ ŠVEDSKE: Papa Franjo blagoslovio nogometaše BiH

Zahvaljujući jednom Muji iz Švedske papa Franjo dodatno je učvrstio simpatije koje uživa u Bosni i Hercegovini nakon što je nogometnoj reprezentaciji te zemlje poželio uspjeh u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Europsko nogometnog prvenstvo, prenio je u nedjelju portal “Dnevnog avaza”.

Dogodilo se to tako što je Mujo Halilović podrijetlom iz mjesta Kotorsko kod Doboja koji od 1993. godine živi u Švedskoj nedavno imao priliku susresti se  sa Svetim  ocem.
U Vatikanu je bio sa švedskim izaslanstvom koje se bavi problemima nacionalnih manjina. Mujo je priliku za kratki razgovor s Papom iskoristio kako bi se dotaknuo nogometa jer je znao kako je Sveti otac zaljubljenik u taj sport.
Kazao je pri tom papi Franji  kako je rođen u BiH te kako je, iako živi u Švedskoj, vatreni navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.
Pomenuo je kako njene igrače sada čekaju odlučujući susreti s Irskom u doigravanju kvalifikacija za europsko prvenstvo u nogometu koje se naredne godine igra u Francuskoj.
“Rekao sam Papi da on može pomoći našim dečkima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal ‘BH fanaticosa’ kojega sam dao Papi a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom”, kazao je Halilović.
On i šal sada su već u Švedskoj no čini se kako Halilović neće osobno unijeti blagoslovljeni šal na stadione jer je najavio kako će ga proslijediti dvojici svojih prijatelja, također navijača “BH fanaticosa”.

Komentiraj