Zahvaljujući dojavi građanina, riječka policija uhitila višestrukog kradljivca

Riječka policija uhitila je 34-godišnjeg muškarca zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe.

Riječ je o počinitelju kojega policija sumnjiči da je tijekom studenoga 2019. te u prva dva mjeseca ove godine, počinio osam kaznenih djela teške krađe na području Rijeke i Matulja.

Uhićen je u noći 1. ožujka, ubrzo nakon što je policija zaprimila dojavu građanina o provali u ljekarnu u središtu Rijeke, u Krešimirovoj ulici, te je pritom opisao mušku osobu koja se dovodi u vezu s počinjenjem tog djela.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak osim u spomenutu, provalio u još dvije ljekarne, kao i u tri ugostiteljska objekta, iz kojih je otuđio novac, medikamente i druge predmete. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 23 tisuće kuna, a oštećena je zdravstvena ustanova iz Rijeke te troje hrvatskih državljana”, navodi policija u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je kazneno prijavila 34-godišnjaka.

“Pravovremenom i točnom dojavom građanina ubrzalo se uhićenje počinitelja što je pokazatelj važnosti kvalitetne suradnje policije i građana u cilju sigurnosti cjelokupne zajednice. Stoga ovom prilikom posebno zahvaljujemo odgovornom građaninu, kao i svim ostalima na povjerenju, koji svakodnevno policiji dojavljuju informacije o brojnim događajima”, ističu iz policije.

Komentiraj