ZAHUKTAVA SE PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Nakon što su jasno i glasno svoju kandidaturu za predstojeće predsjedničke izbore istakli Mislav Kolakušić i Zoran Milanović, po posljednjim informacijama na taj korak odlučio se i Miroslav Škoro.

Po tim informacijama Škoro bi i službeno svoju kandidaturu trebao objaviti do kraja ovog tjedna, a kako je Nacional već objavio, njegova kandidatura unosi dosta veliki nemir u ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Naime, izvori bliski predsjednici otkrivaju Nacionalu kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sve manje vjeruje nekim svojim savjetnicima poput Maria Kapulice i ljudi bliskih njemu koji pokušavaju unijeti razdor u odnose predsjednice i premijera Plenkovića. Kapulica se inače svrstava u desnu
struju HDZ-a koja bi na predstojećim izborima dala podršku Miroslavu Škori.

Škoro bi po tim izvorima, na predsjedničke izbore izašao kao nezavisni kandidat, no ne odbacuje mogućnost podrške pojedinih političkih stranaka ili koalicija. Razgovarat će sa svima koji prihvaćaju njegove stavove, bez obzira na to pripadaju li prema političkoj orijentaciji desnom centru, centru ili lijevom centru. Mogućnost suradnje odbija jedino s ekstremnim političkim opcijama, dakako i lijevima i desnima.

Na sva ta turbulentna zbivanja oporba pokušava ostati na prvi pogled nezainteresirana, pa MOST-ov politički tajnika Nikola Grmoja tvrdi kako ga cijela priča uopće ne zanima.

Branko Grčić pak otkriva kako su u SDP-u više okrenuti svom predsjedničkom kandidatu.

Komentiraj