HINA/ Daniel KASAP/

“Zahtjev za opoziv Dalić je neozbiljan uradak”

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko bačić u Saboru jeu utorak komentirao zahtjev oporbe za opozivom ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

“Vlada ima potporu i Dalić ima potporu. Bilo kakav komentar oko zahtjeva za opozivom Dalić reći ću kada pročitam tekst kojim će se pokušati rušiti Dalić u Saboru. Ono što sam pročitao je neozbiljan uradak, tamo nema argumenata zbog kojih bi bilo potrebno rušiti potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić”, rekao je Bačić novinarima u Saboru.

Dodao je da razumije, s obzirom na sve što se proteklih mjeseci događalo, dio odgovornosti u javnosti prenio na Dalić. “Moralna dvojba koja je postojala kod angažiranja Texo Managmenta za savjetnike je rezultirala ostavkom Ramljaka”, kazao je i dodao da ne vidi argumentirane i valjane razloge za opoziv Martine Dalić.

Objasnio je potom i zašto je Ante Ramljak podnio ostavku. “Dalić je kao potpredsjednica Vlade davala suglasnost na izbor glavnog savjetnika Alix Partners, a suglasnost na ono koga će oni angažirati nije trebala davati. Zato je Ramljak dao ostavku. Ona nije postupala protivno zakonu, ako to nije znala”, poručio je Bačić.

“Svi koji napadaju Zakon o izvanrednoj upravi i traže izmjene ne shvaćaju taj zakon. Ovo što je predložio SDP, tih par izmjena o sukobu interesa, to može biti prihvatljivo, ali to nije strukturna izmjena. Ni tri povjerenika nisu strukturna izmjena. Kada te promjene budu napisane onda ćemo o njima razgovarati”, zaključio je Bačić u Saboru.

Komentiraj