Zagrepčanin Patrik Čudić (8) svjetski prvak u mentalnoj aritmetici ALOHA

Osmogodišnji Patrik Čudić iz Zagreba drugu je godinu zaredom svjetski prvak u mentalnoj aritmetici ALOHA. Novo je zlato osvojio na svjetskom prvenstvu u Kini, javlja HRT.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 600 djece iz 18 država među kojima su bile i Rusija, Indija i Kina. Patrik je u pet minuta ili manje riješio svih 70 zadataka.

– Konkurencija je bila velika, no Patrika to nije obeshrabrilo. I prije puta je bio uvjeren u pobjedu. Njegov uspjeh izuzetno je velik! Ujedno je i pokazatelj da se uz talent i veliki rad može sve, kazala je Zvjezdana Budoš Mlinac, Patrikova trenerica u “Alohi”.

Branka Novosel, koja je prije nekoliko godina uvela program “ALOHA” u Hrvatsku, kazala je da je Patrik prekrasno i zaigrano dijete.

– Izuzetno je inteligentan i talentiran, no uz to je marljiv, discipliniran i ustrajan, a upravo su to osobine koje čine razliku. Samo talent nikad nije dovoljan. Ima veliku potporu svoje obitelji, posebice mame Petre koja kao i mnoge druge mame drži sve konce u rukama. Patrik je uspješan i u školi gdje je upravo završio drugi razred, te u mnogim drugim aktivnostima. Rekla bih da je to recept uspjeha u životu, kazala je Novosel.

Komentiraj