Igor Nobilo

Zagrepčani na zabavan način učili o pravilnom razvrstavanju otpada

Zabavno-edukativnom manifestacijom „Eko piknik“, održanom u nedjelju na zagrebačkom Bundeku, Grad Zagreb i Zagrebački holding započeli su informativno-edukativnu kampanju „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“. Cilj kampanje je osvijestiti građane Zagreba o važnosti brige o okolišu te odgovornom odlaganju i razvrstavanju otpada.

Posjetitelji Eko piknika imali su priliku vidjeti više od 60 novih vozila Čistoće različite vrste i namjene, a njezini djelatnici su za sve zainteresirane posjetitelje demonstrirali procese pražnjenja kanti i kontejnera i informirali ih o načinima funkcioniranja reciklažnih i mobilnih dvorišta te pravilnom odvajanju otpada.

Čistoća, koja ove godine slavi 95. rođendan, na Bundeku je organizirala zanimljivu izložbu „Povijest Čistoće“, kojom je prikazana duga tradicija kontinuirane brige za čistoću gradskih ulica.

Gradonačelnik Milan Bandić, koji je obišao Eko Piknik, najavio je i nove mjere te potvrdio kako je Grad Zagreb danas spreman za kvalitetno zbrinjavanje otpada.

„Kroz Plan za gospodarenje otpadom Grad Zagreb će prvi, zajedno s našim sugrađanima, pokazati još višu razinu ekološke svijesti, te ćemo napraviti i treću sastavnicu strategije Plana, a to je Centar za gospodarenje otpadom na Resničkom rukavcu. Zagreb je bio prvi kada je krenuo u rješavanje problema Jakuševca, bio je prvi kada je trebalo izgraditi pročistač, a bit će i sada prvi u pogledu gradnje Centra za gospodarenje otpadom. Stoga pozivam sugrađane da svi zajedno pokažemo ekološku osviještenost, jer ne bi bilo dobro da danas imamo puno bolju ekološku infrastrukturu, odnosno kamione, specijalna vozila i posuda za sve vrste otpada, a da nam ekološka svijest ostane na razini od prije 10 ili 15 godina. Mi proizvodimo otpad, što znači da ga mi samo moramo i sanirati“, poručio je Bandić nakon obilaska Eko piknika.

Komentiraj