Zagrepčane uznemirio snažan prasak: Radi se o redovitim letačkim aktivnostima HRZ-a

U Zagrebu se danas oko 10.33 čuo snažan prasak koji je uznemirio građane, a radi se o probijanju zvučnog zida koje je jučer najavljeno iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Radi se o redovitim letačkim aktivnostima lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti:

“Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za razumijevanje

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.”

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]