Zagrebačku žičaru ‘onesposobile’ visoke temperature. U funkciji bi trebala biti oko podneva

U četvrtak u poslijepodnevnim satima dogodio se iznenadan kvar na Sljemenskoj žičari, a četrdesetak putnika ostalo je ‘visjeti’ u gondolama 20 minuta. Iz ZET-a su naknadno priopćili da su uzrok automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme bile iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od žičarinih senzora.

“Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora”, rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Zeba je u petak za HRT rekao da su smetnje otklonjene, a očekuje se da će žičara ponovni početi vozitii oko podneva. “Kako nam je sigurnost putnika prioritet, napravit će se dodatni pregled svih sklopova. Očekujemo da će žičara danas početi voziti oko 12 sati”, rekao je.

Dodao je da vjeruje kako se događaji od četvrtka neće ponoviti iako će i danas, kao i sljedećih dana, biti vrlo visoke temperature. “Žičara je kao i svaki drugi sustav podložan poteškoćama, međutim, imamo vrhunske ekipe, to je vrhunski sustav. Vjerujem da će sve biti u redu”, rekao je.

Govoreći o četrdesetak putnika koji su jučer zapeli u gondolama, Zeba je rekao da njihova sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. “Oni su putem interfona odmah bili obaviješteni da je zaustavljen rad uslijed tehničkih smetnji te kako je u tijeku prebacivanje na pomoćni pogon nakon čega su oni bili spušteni na sigurno do postaja. Zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju te se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti”, zaključio je.

Komentiraj