Zagrebačkom kazalištu lutaka velika je čast predstaviti novu premijeru

Autor:

Ines Novković

Zagrebačko kazalište lutaka s velikim zadovoljstvom nastavlja suradnju s redateljicom Sašom Broz, nakon dva uspješna naslova izvedena na lutkarskoj pozornici: Pepeljuge iz 2013. i Aladina iz 2017.

Uz maštovite lutke Davida Peroša Bonnota i scenografiju Davora Antolića Antasa te glazbu Zvjezdana Ružića, raskošna i razigrana predstava ‘Bajka o Cvilidreti’ će zabaviti i djecu i odrasle. Priču su napisala braća Grimm, a za potrebe ove produkcije, tekst je lutkarskoj pozornici prilagodila Zinka Kiseljak.

Priča je to o neobičnom vilenjaku čarobnih moći koji pomaže mlinarevoj kćeri ispresti slamu u zlato, što će je dovesti i na prijestolje. Cvilidreta nas suočava s pogubnim posljedicama laži i pohlepe te podsjeća da u svim ljudima postoje i dobre i loše osobine – a sami biramo kakvi ćemo biti.

“Kao i sve druge bajke, ova nas priča poučava o pravim vrijednostima u životu, poučava nas da je snaga ljubavi moćnija od bilo koje čarolije i dragocjenija od riznica punih zlata. Ljubav sa sobom donosi iskrenost, hrabrost i požrtvovnost, donosi blagost i razumijevanje, donosi sklad i sreću. Ljubav može promijeniti ljude da budu bolji, a to se zlatom nikada ne može kupiti“, napisala je Zinka Kiseljak.

Kraljevnu Zlaticu animira Ana-Marija Percaić, a Cvilidretu predstavlja Jadran Grubišić. Ostale likove oživjeli su: Matilda Sorić, Mario Mirković, Adam Skendžić, Ranko Zidarić, Branko Smiljanić, Leonard Mišić i Mihovil Malenica.

Premijera predstave će se održati u petak 1. ožujka u 19 sati, a pretpremijera je na rasporedu u četvrtak 28. veljače u 18 sati.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.