Zagrebački ZOO u nedjelju obilježava Međunarodni dan crvenih pandi

U Zoološkom vrtu grada Zagreba u nedjelju će se obilježiti Međunarodni dan crvenih pandi. Zaposlenici ZOO-a za posjetitelje su pripremili i edukativni program, od 11 do 15 sati.

Trenutačno u Zoološkom vrtu grada Zagreba mirno žive dvije crvene pande – osmogodišnji Popi i dvije godine mlađa Ema. Potomci su im se ‘rasuli’ po svijetu. Prvorođenac Grga živi u Irskoj, prošle godine rođen Dudek u Rumunjskoj, a njegova sestra blizanka Regica u Češkoj.

Kako ih Zagrepčani prate od rođenja, crvene su im pandice prirasle srcu, no životinje su u bijeli svijet otišle iz važnog razloga. Uključene su u uzgojni program Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija, pa je važno da žive s partnerom s kojim će moći imati potomstvo.

PHOTO: Zagreb ZOO

 

Kako funkcionira Europski program za ugrožene vrste (EEP), kako surađuju zoološki vrtovi na očuvanju crvenih pandi te zašto je ta životinjska vrsta ugrožena, građani će u nedjelju moći doznati u edukativnom kutku s nazivom Sačuvajmo crvene pande.

U drugom kutku kojem je dano ime ‘Upoznajmo crvene pande’, edukatori će govoriti o karakteristikama crvenih pandi, njihovu životu u prirodi te razlikama i sličnostima crvenih s velikim crno-bijelim pandama.

Izvedba edukativnog programa usklađena je s mjerama i preporukama epidemiologa, poručili su iz zagrebačkog ZOO-a.

PHOTO: Zagreb ZOO

Komentiraj