Zagrebački ZOO traži pouzdanog partnera za otvaranje restorana u vrtu

zoo.hr

Zoološki vrt grada Zagreba raspisao je natječaj za zakup poslovnog objekta ROV – restoran, odmorište, vidikovac (ROV) koji je izgrađen u sklopu projekta “Modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza”, financiranog iz EU fondova, započet u listopadu 2014. godine.

Natječaj je raspisan za potrebe obavljanja ugostiteljske djelatnosti, što stvara preduvjete za znatno poboljšanje kvalitete dosadašnje ugostiteljske ponude što je od iznimne je važnosti za stvaranje dodane vrijednosti na turističkom tržištu i za privlačenje većeg broja posjetitelja iz Zagreba, regije i inozemstva.

Riječ je o jedinom ugostiteljskom objektu u Zoološkom vrtu koji se nalazi na prestižnoj i nadasve atraktivnoj lokaciji smještenoj uz bazen s morskim lavovima i koja uz tri terase na dvije etaže pruža atraktivne poglede na dosad nedostupne vizure Parka Maksimir, čime svakako može konkurirati najatraktivnijim restoranima u gradu Zagrebu.

Za izgradnju i opremanje centra ROV iz europskih je fondova odobrena investicija u vrijednosti od 6,8 milijuna kuna. Objekt je u potpunosti opremljen novom opremom te posjeduje Energetski certifikat A kategorije, a predviđeno je i zapošljavanje 10 novih osoba za obavljanje ugostiteljske djelatnosti restorana.

„Restoran bismo željeli dati u zakup iskusnoj i provjerenoj ugostiteljskoj tvrtki putem javnog natječaja, koja će ujedno postati i partner Ustanovi Zoološki vrt, kako bismo zajednički ostvarili zadane ciljeve. Tu svakako spadaju poboljšanje ponude ugostiteljskih usluga, usklađivanje s potrebama i profilom posjetitelja te njezino usklađivanje s programima i događanjima u Zoološkom vrtu, zapošljavanje novih ljudi te u konačnici i povećanje prihoda Ustanove na godišnjoj razini“, istaknula je stručna koordinatorica projekta Davorka Maljković.

Ukupna vrijednost projekta “Modernizacije Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza” iznosi 37.853.343,04 kn, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675,88 kn, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom se jača turistički potencijal grada Zagreba kroz povećanje turističkog i edukacijskog potencijala i ponude Zoološkog vrta, uz istovremenu uspostavu učinkovitijeg sustava upravljanja i poslovanja ustanove.

Cjelokupne informacije o natječaju možete pronaći ovdje, a informacije ponuditeljima ovdje.

Brošuru s više informacija o projektu modernizacije Zoološkog vrta Zagreb možete vidjeti na web stranici Zoološkog vrta grada Zagreba (www.zoo.hr).

Kontakt za dodatne informacije – Davorka Maljković, stručna koordinatorica projekta, 091 2302 219.

Realizacija  projekta „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ očekuje se ove jeseni. Modernizacija će građane Zagreba i okolice, ali i posjetitelje, motivirati na učestalije posjete i dulje boravke u zelenoj oazi centra grada. Osim unapređenja kvalitete turističke ponude Grada Zagreba i Zoološkog vrta Zagreb, u cilju je projekta i povećanje broja posjetitelja s dosadašnjih 260 000 na 350 000 godišnje te povećanje broja korisnika edukacije s 18 000 na 24 000 godišnje.

Nositelj projekta: Grad Zagreb
Partner: Ustanova ZOO Zagreb
Ukupna vrijednost projekta je 37.853.343,04 kn, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675,88 kn, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poslovni objekt ROV – restoran, odmorište, vidikovac
Poslovni objekt ROV – restoran, odmorište, vidikovac
Natječaj je raspisan za potrebe obavljanja ugostiteljske djelatnosti, ovo je jedini ugostiteljski objekt u Zoološkom vrtu
Natječaj je raspisan za potrebe obavljanja ugostiteljske djelatnosti, ovo je jedini ugostiteljski objekt u Zoološkom vrtu

Komentiraj