Zagrebački taksisti: “Ovo je samo prosvjed upozorenja, ali spremni smo i za radikalnije akcije”

Vozači taksija održali su prosvjed upozorenja kojim žele ukazati na lošu situaciju u kojoj se nalaze gdje im je zbog pandemije promet je pao za 70-ak posto, dok su ih niže cijene kojima žele privući mušterije dovele poslovanje na rub održivosti, prenosi HRT.

Smatraju da će se zbog niskih cijena kvalitetni vozači povući iz posla, a boje se jeftine radne snage s obzirom na to da je zbog pandemije i rada od kuće posao je znatno opao, dok je  noćna smjena gotovo ukinuta.

“Uvođenje kategorije Bolt Economy uzrokovano je padom potražnje, tržište je takvo. Ne možemo govoriti da će vozači dobivati zahtjeve za vožnje ako nema potražnje. To smo primijetili i reagirali smo uvođenjem te kategorije”, rekao je Tomislav Lukačević, direktor u Bolt Hrvatskoj.

Iz Bolta Hrvatske, ispred čijeg je ureda održan prosvjed, poručuju da vozači ne moraju voziti u kategoriji Bolt Economy, ali da niže cijene privlače nove korisnike.

“Nemamo ništa protiv tržišne utakmice, ali je trenutačna cijena od nepune 2,8 kuna po kilometru je neodrživa. To će se iznijeti Vladi, a napravit će se i matematička studija gdje će se vidjeli da jedna osoba koja renta svoje vozilo i radi, ili ima svoje vozilo, ili ima više vozila, ili u većini slučajeva jedan čovjek – jedna firma”, istaknuo je Goran Črešnjak, zamjenik predsjednika Nezavisnog sindikata vozača taksija.

Zagrebački taksisti poručuju kako je ovo samo prosvjed upozorenja, no spremni su i za radikalnije akcije.

Komentiraj