Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački rotor ipak se zatvara prije Nove godine

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao kako će do zatvaranja rotora doći iza Nove godine, voditelj najvećeg zagrebačkog gradilišta Goran Radić poručio je kako se rotor zatvara 16. prosinca.

Zatvaranje rotora odgađalo se već tri puta. Prvi rok bio je početkom studenog, no pomaknut je za 30. studenoga. Potom je, vrlo brzo, Grad Zagreb ponovno odgodio datum zatvaranja za 15. prosinca. No u intervjuu sredinom studenog gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da nema smisla zatvarati rotor u vrijeme Adventa i blagdanskih prometnih gužvi.

Kako je za 24sata pojasnio Goran Radić, radovi su došli do dijela u kojemu se dio rotora mora ukloniti kako bi se radovi nastavili.

“Došli smo do istočnog podvožnjaka na samom rotoru i sad ga moramo ukloniti da možemo nastaviti dalje. Sada smo prisiljeni nažalost maknuti rotor, držali smo ga najdulje što smo mogli. Zatvaranje prometa najvjerojatnije će biti u nedjelju 16. prosinca, a za to nam je potrebna jako dobra priprema. Tu ćemo surađivati i s policijom i s Hrvatskim cestama”, rekao je.

Očekivani završetak radova i puštanje u promet najavljeno je za 30. siječnja 2020. godine.

Komentiraj