Zagrebački policajac osumnjičen za primanje mita kako bi vratio ukradene stvari

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su istragu nad 33-godišnjim policijskim djelatnikom  i 39-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje primanja mita, pomaganja u primanju mita te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tražio tisuću kuna mita

Sumnja se da je 33-godišnji policijski službenik Policijske uprave zagrebačke od počeka lipnja do početka srpnja 2020. godine, u namjeri da se nepripadno okoristi, dok je bio zadužen na rad po slučaju kaznenog djela krađe, a nakon što je utvrđen počinitelj kaznenog djela i nakon što su pronađene otuđene stvari, kontaktirao oštećenog i zatražio od njega novac tj. da mu uplati  tisuću kuna, kako bi mu vratio otuđenu stvar, pri čemu mu je pomagala 39-godišnjakinja kod koje je u posjedu bio jedan predmet.

Osim toga, sumnja se da je sačinio potvrdu u kojoj je neistinito unio činjenicu da je oštećeniku vratio određene stvari, umjesto oštećenika ju potpisao i uložio ju u spis predmeta, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

Komentiraj