Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, kao i više od 440 instituta diljem svijeta koji promiču kineski jezik i kulturu, obilježio je u subotu Svjetski dan Konfucijevih instituta.

Otkako je osnovan prije tri godine, zagrebački institut aktivno sudjeluje u popularizaciji kineskog jezika i kulture kroz brojne programe u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima u Zagrebu, Varaždinu i Dubrovniku, a do kraja godine u planu je pokretanje tečajeva kineskoga jezika u Splitu i Rijeci, priopćili su iz Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Proslava Dana Konfucijevih instituta okupila je učenike triju zagrebačkih osnovnih škola u kojima je tečaj kineskoga jezika uveden kao izvannastavna aktivnost – OŠ Matije Gupca, OŠ Izidora Kršnjavoga i OŠ S. S. Kranjčevića te osnovnoškolce koji kineski jezik uče u sklopu radionica u Knjižnici Tina Ujevića. Njima su dodijeljene potvrde za uspješno završene tečajeve jezika u protekloj školskoj godini.

Uz likovne i jezične radionice, djeca su imala priliku pogledati i predstavu “Priča o prvom pripovjedaču” u izvedbi Teatara Poco Loco, osmišljenu prema staroj kineskoj priči.

Dan Konfucijeva instituta obilježava se svake godine na zadnju subotu u mjesecu rujnu.

Komentiraj