1981. novi Čorbin album jer ‘nemoj srećo nemoj danas’

Drugi album Riblje čorbe “Pokvarena mašta i prljave strasti” objavljen je 23. veljače 1981. godine. Tjedan dana ranije „Riblja čorba“ je trijumfirala na zagrebačkom koncertu u okviru akcije „Pozdrav iz Beograda“. Koncert je održan u dvorani Studentskog centra u Savskoj ulici, a Goran Gajić je tada napisao:

“Čast da načnu beogradsku rock tortu imali su Bulevar i Riblja čorba, što su oni i vrlo uvjerljivo učinili. Uprava kina Studentskog centra odustala je od jednog prikazivanja užasno dosadnog Kurosawinog ‘Kagemushe’ i dvoranu su zauzeli rockeri.
Karte su planule. Započeo je Bulevar koji je u ovom slučaju bio idealna predgrupa. Publika je bila zagrijana toliko da se od Riblje čorbe očekivala samo iskra pa da sve eksplodira…
Riblja čorba je dala sve od sebe, kako muzički, tako i vokalno i scenski. Predvođeni izvrsnim Borom Đorđevićem koji niti jednog trenutka nije puštao koncert iz svojih dlakavih ruku, oni su vješto podgrijavali publiku da bi sve konačno kulminiralo razornim ‘Rock and rollom za kućni savet’.
Masa razuzdano skače sa sjedala, pleše i pjeva. Još nisam čuo da je publika tako glasno i tako razgovjetno pjevala. Odustavši od poslovice da šećer dolazi na kraju, Čorbari sviraju ‘Đubre’, našto raja gubi razum i demolira dvoranu. Naravno, dolazi bis i oni ponovo izlaze i sviraju i onda je kraj jednog od najboljih koncerata ovog tjedna.”

A o omotu albuma sama Čorba je rekla: “Na omotu je, najpre, trebalo da bude jedna baka od osamdeset dve godine, koja je imala dugu belu kosu. Trebalo je da bude fotografisana potpuno gola. Međutim, kad je izašao album „Doživjeti stotu“ Bijelog dugmeta, odustali smo. Onda smo počeli da se igramo raznim drugim idejama. Na primer, mislili smo da stavimo na omot „Beogradskog pobednika“ kome se digao organ. Ili, da skinemo jednog konja sa postolja ispred Skupštine SFRJ i pošaljemo ga da radi nešto drugom konju. (To je otpalo zbog Skupštine.) Pravili smo starmale bebe na noši. Na kraju smo se odlučili za književnika Miloša Jovančevića koji čita časopis o seksu. Na drugoj strani omota, Miloš se sav zapalio. Zapalio se i tapison fotografa Jugoslava Vlahovića, kod koga je sve to snimano. Album je do kraja godine prodat u 200 hiljada kopija. Izlaskom albuma, povećale su se naše obaveze prema medijima. Tad smo već imali malu turneju po televizijskim centrima bivše Jugoslavije.”

Komentiraj