Zagrebački HSS: “Marijana Petir obmanjuje javnost”

Iz Hrvatske seljačke stranke Zagrebačke županije u srijedu su optužili njihovu bivšu članicu i europarlamentarku Marijanu Petir da obmanjuje javnost kako bi približila HSS i HDZ i sebi osigurala ulazak u Hrvatski sabor.

HSS u priopćenju navodi da Petir, iako već tri godine nije članica stranke, nastoji koristiti sve mehanizme, pa čak i bazu podataka stranačkog članstva, što je protuzakonito, kako bi ponovno približila HSS i HDZ.

“Nastoji sve kako bi ponovno približila HSS stranci koja se nalazi na optuženičkoj klupi zbog korupcije, kako bi samoj sebi priskrbila korist u vidu ulaska u Hrvatski sabor iz 6. izborne jedinice”, kaže se u priopćenju koje potpisuje Martina Glasnović, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije i HSS-ova kandidatkinja u 6. izbornoj jedinici.

Odluku Petir da na izbore izađe s HDZ-om ocijenila je kao dokaz što je i za koga Petir radila proteklih godina.

U HSS-u Zagrebačke županije podsjećaju da je Petir godinama bila dio vodstva HSS-a koje je ostavilo milijunske dugove te da je više puta tijekom svog političkog djelovanja u HSS-u bila suspendirana.

U lipnju 2017. je isključena iz HSS-a jer nije poštovala odluke stranačkih tijela, nakon čega je protiv te odluke vodila i izgubila spor pred Upravnim sudom u Zagrebu.

Unatoč tome, Petir i dalje obmanjuje javnost govoreći o nepravednom izbacivanju iz stranke, nastojeći nanijeti štetu HSS-u i aktualnom vodstvu”, navodi se u priopćenju.

Na predstojeće parlamentarne izbore Petir će izaći na listi HDZ-a.

Komentiraj