Zagrebački HSLS kaže da podržavaju reorganizaciju Holdinga, ali ne bez sistematizacije

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić rekao je u ponedjeljak da podržavaju reorganizaciju Zagrebačkog holdinga i racionalizaciju radnih mjesta, ali tek nakon provedene javne i transparentne sistematizacije radnih mjesta.

“Sve drugo je nestručna i nedopuštena improvizacija, koja može završiti pokretanjem niza tužbi čije će posljedice u konačnici morati opet platiti Zagrepčani”, rekao je Klasić na konferenciji za novinare te dodao da su za reorganizaciju i racionalizaciju Holdinga potrebni jasni kriteriji.

Istaknuo je da se za oko 500 osoba koje se planira proglasiti viškom radnika u Holdingu, “možda doista velik broj predviđenih otkaza” odnosi na djelatnike zaposlene na fiktivnim radnim mjestima.

“Međutim, otkaze će dobiti i radnici na šalterima, spremačice, domari i razni stručni radnici, to jest i oni zbog čijeg rada zagrebačke komunalne usluge i dalje donekle funkcioniraju”, rekao je Klasić.

Ocijenio je da će biti “ozbiljan propust” ako se i jedan radnik u Holdingu otpusti nepravedno te je pozvao predsjednika uprave Holdinga i gradonačelnika Tomislava Tomaševića da najprije provedu javnu i transparentnu sistematizaciju radnih mjesta.

“Otkaz zaslužuju samo uhljebi, ne i spremačice i domari”, rekao je te ocijenio da gradska vlast na čelu s Tomaševićem Gradom Zagrebom upravlja “netransparentno i stihijski”.

Komentiraj