Anto Magzan/PIXSELL

Zagrebački HKS: Bandić novcima poreznih obveznika pokušava dobiti političke bodove

Zagrebačka organizacija Hrvatske konzervativne stranke (HKS) optužila je u ponedjeljak gradonačelnika Milana Bandića da korištenjem sredstava svih gradskih poreznih obveznika pokušava pridobiti političke bodove na izborima te tako vara birače i krši odredbe Zakona o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe.

Bandić je, naime, predložio, a zagrebačka Gradska skupština nedavno je prihvatila odluku o besplatnim priključcima na vodu za 25.000 građana.

“Zagrebački gradonačelnik i kandidat za premijera Milan Bandić u predizbornoj kampanji i kupovanju glasova nadmašuje samoga sebe, naravno, ponovno na račun građana Zagreba. Ovaj put Bandić ulaže u kampanju 42 milijuna kuna da bi osigurao besplatne priključke na vodu za 25.000 građana koji su dosad bili ilegalno priključeni i time kršili zakon gradeći objekte bez potrebnih dozvola”, ističe u priopćenju zagrebački ogranak HKS-a.

HKS navodi i kako je odluka o besplatnim priključcima, koju je Gradska skupština uvrstila na dnevni red po hitnom postupku, a usvojila u kasnim noćnim satima, opravdana tobožnjom željom da se u uvjetima krize pomogne ilegalcima, ali i da se poveća broj regularno priključenih objekata i osigura priljev novih korisnika vodnih usluga.

“Milan Bandić i Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti očito računaju da će korištenjem sredstava iz gradskog proračuna osigurati najmanje isto toliko glasova na predstojećim parlamentarnim izborima”, navode iz HKS-a te poručuju kako će sve to na kraju platiti Zagrepčani koji su se držali zakona i uredno plaćali svoje obveze pri kupnji ili gradnji svojih stambenih objekata, uključujući i skupi priključak na vodu.

Ocjenjuju i da ta najnovija mjera Milana Bandića razotkriva njegovu “čistu predizbornu manipulaciju” i njegovo dosadašnje vladanje i upravljanje Gradom Zagrebom po starom socijalističko-komunističkom modelu – oduzmi jednima, da bi dao drugima.

“Nakon ovoga, pitamo se isplati li se išta pošteno raditi u Gradu Zagrebu? S takvim gradonačelnikom, kako vidimo, sigurno ne”, zaključuje zagrebački HKS u priopćenju.

Komentiraj