Zagrebački GSK Jabuka zatvara se 20. listopada? Viduka se nada ukidanju ovrhe

Sukladno rješenju zagrebačkog Općinskog građanskog suda o ovrsi Grada Zagreba nad GSK Jabukom, deložacija i zatvaranje tog najstarijeg zagrebačkog kluba određena je za 20. listopada. Ipak, iz kluba još uvijek očekuju ukidanje te sudske odluke.

Tog je 20. listopada, navodi voditelj kluba Marin Viduka u priopćenju, određena eložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke.

“Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured „Krsnik i partneri“. Poznato je da navedeno odvjetničko društvo zastupa Grad Zagreb i njegove istaknute pojedince u mnogim sporovima pa se ovdje u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu. Dakle, Grad Zagreb predvođen likvidatorima, odvjetničkim društvom „Krsnik i partneri“ zapravo rukovodi svim pravnim procesima u ime Jabuke, a čiji je cilj zatvaranje Jabuke. Članovi udruge GSK Jabuka podigli su tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka.

Pored toga, Općinski Građanski sud u Zagrebu je u slučaju Jabuke napravio presedan ili u najmanju ruku propust, jer je rješenje o ovrsi određeno prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu, a i u vrijeme kada se zbog odluke Vlade RH zbog pandemije virusa COVID 19 nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, na što smo ih i upozorili i tražili da se poništi navedena odluka”, piše Viduka.

Viduka podsjeća da je Jabuka otvorena davne 1968. godine, a prvi puta je zatvorena temeljem rješenja Grada Zagreba, 1998., nedugo nakon što je u susjedstvu dovršena vila koja služi za iznajmljivanje raznim moćnicima. Međutim, 2001.g., Jabuka je dobila spor na Upravnom sudu i ponovno je otvorena, a na otvaranju je bio i sam gradonačelnik, Milan Bandić.

Poznato je da su novi problemi i zahtjevi za iseljenje od strane Grada Zagreba počeli 2015. godine, kada se u spomenutu vilu preko puta kluba uselila rezidencija ruskog Veleposlanika čiji mandat upravo ističe. Podsjećamo, i kako je Putin prije dvije godine osobno odlikovao našeg gradonačelnika odlikovanjem Red prijateljstva pa to prijateljstvo valja i opravdati. Nadamo se da će Općinski sud u Zagrebu uvažiti naš prijedlog i ukinuti ovrhu nad Jabukom”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj