Zagrebački bjeloruki giboni prognozirali pobjedu Hrvatske

Europsko nogometno prvenstvo prati se i u zagrebačkom Zoološkom vrtu, koji je u subotu proslavio svoj 96. rođendan.

Bjeloruki giboni dobili su zadatak prognozirati pobjednika sutrašnje utakmice prvog kola između Engleske i Hrvatske. Ako se njihova prognoza pokaže točnom, Hrvatska će u nedjelju imati razloga za veliko slavlje.

Prvo su kutiji s hrvatskom zastavom pristupile Kulička i njezina kći Fiona, a potom je došao i Kent. Voćem iz hrvatske kutije na kraju se počastila i Dora, najmlađa članica obitelji gibona koja je na svijet došla tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

“Drago mi je da su naši giboni, Kent, ali i svi sa 100% sigurnošću prognozirali da Vatreni pobjeđuju u nedjelju, tako da nema brige, svi možemo smireno i staloženo navijati. Inače, ovo smo radili po prvi put na njihovom novouređenom igralištu”, poručio je ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

Prognozu gibona popratio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. “Ja mogu reći da sam bio na utakmici Hrvatske i Engleske kada smo pobijedili, tako da očekujem isti rezultat, da ćemo pobijediti i sutra. Sad su i giboni to potvrdili pa sam sada mirne duše”, rekao je.

 

 

Komentiraj