ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Smijenjen Mihael Zmajlović

hina

Mihael Zmajlović s 28 glasova smijenjen je s mjesta predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije, javlja N1 televizija.

Nakon što je 19. prosinca prihvaćen prijedlog nove većine u skupštini Zagrebačke županije da se u dnevni red uvrste razrješenja predsjednika i potpredsjednice Skupštine te imenovanje novih te je sjednica potom prekinuta danas je nastavljena.

Sjednica je, podsjetimo, bila prekinuta na zahtjev nove skupštinske većine HDZ-a, HSU-a, HSLS-a i Bandić Milan 365 – Stranke rade i solidarnosti, a prekidu je prethodila nadopuna dnevnog reda po žurnom postupku koju su također zatražile te stranke zahtijevajući razrješenje dosadašnjeg predsjednika Mihaela Zmajlovića (SDP) i potpredsjednika Županijske skupštine te razrješenje pojedinih članova županijskih radnih tijela i imenovanje novih. Nadopuna dnevnog reda tada je bila prihvaćena s jednim glasom više – 26 od 51.

Napominjući kako je prekid sjednice izglasan prije odluke o povjerenju predsjedniku Skupštine, Zmajlović je tada rekao kako se očito radi o nekim mutnim poslovima te je istaknuo i kako se prelaženje pojedinih vijećnika iz jednog tabora u drugi odvija u čudnim okolnostima. Zmajlović je apelirao na sve vijećnike da prvo gledaju interes građana Zagrebačke županije i onoga što je svima u interesu te da se poštuje volja birača.

Komentiraj