Zagrebačka policija zaplijenila 30 kilograma marihuane, novac i automobil

Zagrebačka policija jutros je izvijestila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 28-godišnjakom za koje se sumnja da su počinili kazneno djelo ‘Neovlaštena proizvodnja i promet drogama’.

U policijskom priopćenju navodi se da je utvrđeno da su osumnjičeni, ‘na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine konoplje tipa droga (marihuana), koju su potom dovozili u osobnom automobilu, na kojem su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge, kao i u motociklu, a nakon čega su drogu skrivali, vagali i prepakiravali u kući na Črnomercu, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali.’

Policija je pretražila kuću na Črnomercu koju su koristili osumnjičeni. Policijski službenici u kući su pronašli ukupno 26517 grama marihuane pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge. Policijski službenici su obavili i pretragu motocikla 28-godišnjaka te su pronašli ukupno 5269 grama marihuane pakirane u 5 paketa.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 52-godišnjaka je oduzet novac te osobni automobil na kojem su pronađene prerade i preinake, dok je od 28-godišnjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge”, navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj