Zagrebačka policija privela četiri osobe zbog gnjusnog transparenta

Zagrebačka policija u petak poslijepodne reagirala je na gnjusan natpis nekoliko navijača, koji su u zagrebačkom kvartu Kustošija izvjesili transparent na kojemu je pisalo “J***t ćemo srpske žene i djecu”.

Podsjetimo, Srpsko narodno vijeće objavilo je jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu”. Slovo “u” u riječi “djecu” je pretvoreno u ustaško, a grupa mladića razvukla je i HOS-ove zastave.

Fotografiju je snimio Nikola Šolić i jučer je objavio na društvenoj mreži Facebook. Šolić je uz fotografije napisao i da su navijači pjevali “ubi Srbina”.

“Obavještavamo Vas da je 11. lipnja 2020. u večernjim satima bila zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mjesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka.

Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem”, izvijestili su iz policije za N1.

MILOŠEVIĆ: “Ovo je jezivo i uznemirujuće za sve, a ne samo za Srbe”

Navijači u Zagrebu pozirali s jezivim transparentom

Plenković osudio transparent, Božinović kaže da je siguran da policija radi na slučaju

Komentiraj