Zagrebačka policija ovaj vikend oduzela 138 vozačkih dozvola

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zagrebačka policija je u akciji pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom vikenda utvrdila 839 prometnih prekršaja među kojima je najviše bilo onih zbog prekoračenja brzine i vožnje u pijanom stanju pri čemu je rekorder bio 45-godišnjak s izmjerenih 2,89 promila alkohola u krvi.

Od 839 prekršaja, 237 njih odnosilo se na prekoračenje brzine, 172 na alkoholiziranost vozača ili odbijanja alkotestiranja i 53 na nepropisnu uporabu mobitela u vožnji. Policija je također utvrdila 14 slučajeva vožnje neregistriranih i tehnički neispravnih vozila, ali i 289 drugih prekršaja.

Kao mjera opreza policija je na mjestu u prekršaja oduzela 138 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 172 vozača. Kod 29 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 promila ili su odbili alkotestiranje.

Najviša koncentracija zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila kojem su izmjerena 2,89 promila, u nedjelju poslijepodne, u Gornjem Laduču.

Za vrijeme akcije evidentirano je 12 vozačica koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola, a rekorderka je bila 38-godišnjakinja s 1,78 promila.

Na uređaju za droge preliminarno je testirano 16 osoba – rezultat je bio negativan, a šest je osoba odbilo preliminarno testiranje na uređaju za droge.

Komentiraj