Zagrebačka Hitna prva uvela brze testove na koronu, Rašić zadovoljan jer će im olakšati i ubrzati rad

Zagrebačka Hitna pomoć prva je uvela brze testove na koronu, a ravnatelj  Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu Žarko Rašić objasnio je kako funkcioniraju brzo testovi, a osvrnuo se i na rad u posebnim uvjetima koronavirusa.

‘Do sada smo imali 4600 intervencija koje su bile vezane uz COVID 19’, rekao je za RTL ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu.

“Danas je prvi dan kada smo ih uveli. Testirano je nekoliko pacijenata kod kojih je postojala indikacija. Postoje stroge indikacije kada se radi taj test. Kako bi omogućili što bržu intervenciju”, kazao je Rašić i dodao:

“Ukoliko je test pozitivan, tada ga vodimo u COVID bolnicu. Na taj način štedimo vrijeme”, istaknuo je.

“Ovo će nam dosta olakšati. Često se znalo događati da vozimo s jednog kraja grada na drugi kraj grada. Mi ćemo raditi te brze testove, ako su oni negativni, onda se radi i PCR test”, kazao je Rašić i nastavio:

“Do sada smo imali 4600 intervencija koje su bile vezane uz COVID 19. Sve ostale bolesti postoje i u gradu Zagrebu, postoje prometne nesreće, dnevno imamo puno intervencija. Kod nas je situacija jako dobra, ni jedan djelatnik do rujna nije bio COVID pozitivan. Sada je 6 djelatnika u samoizolaciji, odnosno COVID pozitivno. Ovo je izuzetno mali broj”, rekao je na kraju Žarko Rašić.

Komentiraj