Zagrebačka filharmonija u petak svira u znak zahvalnosti zdravstvenim djelatnicima

Zagrebačka filharmonija ovog će petka, 4. prosinca od 19:30 sati, održati posebnu izvedbu u KD Vatroslav Lisinski iz Off ciklusa. Riječ je o posveti slavnim Beatlesima, kao zahvala zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske koji svakodnevno ulažu goleme napore u borbi protiv koronavirusa.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će splitski maestro Jure Bučević, a pridružit će mu se priznati glazbenici – gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić, najavljuje nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.

‘Svima nam je potrebna ljubav’, poruka je koju – parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa – uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje Zagrebačka filharmonija.

“Naša velika zahvala i glazbeni zagrljaj svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju, koji su svoj život posvetili spašavanju nas. All you need is love naziv je koncerta u OFF ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku onako kako najbolje znamo – vrhunskom glazbom. Doći će i dan kada ćemo moći pozvati svakog od ovih hrabrih ljudi osobno na koncert Zagrebačke filharmonije”, kazao je ravnatelj Mirko Boch.

Iako je izvorni program planiran znatno ambicioznije – s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija ne odustaje od plana da se koncert održi, barem u obliku prilagođenom aktualnim mjerama. Tako je u pripremi i izravni prijenos koncerta na službenoj Facebook stranici orkestra: facebook.com/ZGFILHARMONIJA.

PHOTO: Zagrebačka filharmonija

Komentiraj