Zagrebačka filharmonija prosinac i 2016. godinu u dvorani Vatroslava Lisinskog zaokružit će u petak, 30. prosinca, Filharmonijskim balom, tradicionalnim koncertom u maniri bečkih novogodišnjih koncerata. Tim tradicionalnim novogodišnjim koncertom ili, kako ga mnogi vole nazivati, “dočekom prije dočeka”, ravnat će ugledni dirigent Leopold Hager. Iskusni maestro Hager rođen i odgajan u okruženju glazbenog Salzburga, bečkih novogodišnjih koncerata i austrijske glazbene izvrsnosti, odlično stvara dobru atmosferu i svečanost karakterističnu upravo za novogodišnje koncerte. Nakon koncerta, posjetitelje očekuje ples i druženje u predvorju dvorane Lisinski.

Osim toga, nakon prošlogodišnjeg poziva, Zagrebačka filharmonija i ove godine dobila je pozivnicu da na samo novogodišnje jutro, 1. siječnja nove 2017., u 11 sati, održi svečani novogodišnji koncert u Mozartovu Salzburgu, u prestižnoj dvorani Festspielhaus. Taj događaj velika je čast za grad Zagreb i Hrvatsku. Koncertom će ravnati Leopold Hager, dok će solistički dio pripasti talentiranom violinistu Benjaminu Schmidu.

Dok će jedan dio orkestra Novu godinu provesti u Salzburgu, drugi dio glazbenika Filharmonije očekuje turneja u Kini. Od 26. prosinca do 6. siječnja održat će sedam koncerata u sedam kineskih gradova (Chongqing, Nanchang, Kunming, Liuzhou, Guilin, Beihai), s velikim finalom turneje u Šangaju. Kako ističe ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, međunarodne turneje važan su dio djelatnosti Filharmonije, nužne za jačanje ugleda, a ujedno su i snažno sredstvo promocije i međunarodne priznatosti orkestra. Zagrebačka filharmonija i u novoj godini svojim posjetiteljima priprema mnoga glazbena iznenađenja, raznovrsne i visokokvalitetne koncerte koji će zadovoljiti povećane potrebe za kulturnim sadržajima u Zagrebu, ali i glazbene ukuse najzahtjevnijih.

Komentiraj