Zagrebačka burza stabilno uz oprezno trgovanje

Na Zagrebačkoj se burzi i u srijedu očekuje mirno trgovanje, kao i proteklih dana, pri čemu bi Crobex indeks, nakon jučerašnjeg blagog rasta, mogao stagnirati.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuju stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks u utorak je ojačao 0,18 posto, na 1.915 bodova, a Crobex10 za 0,22 posto, na 1.128 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobextransport, za 1,96 posto, dok je jedino pala Crobxindustrija, za 0,17 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,2 milijuna kuna, otprilike 2,2 milijuna više nego dan ranije.

Uz to, ostvareno je i gotovo 7,2 milijuna kuna blok prometa u transakciji dionicom Valamar Riviere, po cijeni od 28,2 kune za dionicu.

„Crobexi su jučer blago porasli, a porastao je i promet u odnosu na prethodni dan. Pritom su dvije dionice, Podravke i Valamara, zabilježile promet veći od milijun kuna”, kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Najveći promet u redovnom trgovanju imala je dionica Podravke, 1,73 milijuna kuna, a cijena joj je stagnirala na 632 kune.

Slijedila je dionica Valamara s prometom od 1,56 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 0,71 posto, na 28,4 kuna.

Nadzorni odbor Valamar Riviere u utorak je odobrio poslovni plan za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna eura.

Među likvidnijima je bila i dionica HT-a, kojom je ostvareno 994 tisuće kuna prometa, uz stagnaciju cijene na 173,5 kuna.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Vira, za 9,66 posto, na 79,5 kuna, dok je najveća gubitnica bila dionica Medora hotela, s padom cijene za gotovo 5 posto, na 13,5 kuna.

Na ZSE se jučer trgovalo s ukupno 29 dionica, pri čemu je cijena njih 11 porasla, sedam pala, a 11 stagnirala.

„Ni danas ne očekujem neke veće promjene u trgovanju na domaćoj burzi, kao ni neke ‘velike’ vijesti. Vjerojatno će to biti slično kao i svih ovih prethodnih dana”, kaže Roman Rinkovec.

 

Komentiraj