Zagrebačka Arena prazna, ali ostaje u pripravnosti

Ministarstvo zdravstva javlja kako u zagrebačkoj Areni u utorak više nema pacijenata, prenosi N1, ali napominju kako smještajni kapaciteti i dalje ostaju na raspolaganju u slučaju potrebe. “Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze korona virusom”, rekli su iz Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare u ponedjeljak primarijus Vera Katalinić Janković istaknula je kako se broj pacijenata u zagrebačkoj Areni u posljednje vrijeme smanjuje, ali je naglasila kako se za sada Arena neće zatvarati. “Bit ćemo oprezni i ne naglo zatvarati, mogu samo reći da sam zahvalan kolegama koji su vodili Arenu, bolesnici su bili zbrinuti na adekvatan način i dobro zbrinuti”, rekla je Vera Katalinić Janković.

Ministar Božinović je naglasio kako bi zatvaranje Arene značilo zauzimanje kapaciteta u klinikama, dok je Alemka Markotić podsjetila kako su u Arenu išli pacijenti koji su bili pred kraj liječenja.

Broj novozaraženih pada, a stanje s koronavirusom sve je bolje. O tomu svjedoči i zagrebačka Arena, u kojoj više nema pacijenata, a dvorana je sada u pripravnosti.

Komentiraj