ZAGREB: Zelena tržnica postaje drive in, a otvoren je i Dolac za OPG-ovce

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska rekla kako vjeruje da će većina tržnica uskoro raditi. Potvrdila je kako bi to moglo biti već danas.

Izjavila je da ne može to potvrditi 100% dok “ne vidi papir”, ali dodaje da su njene informacije prilično vjerodostojne. Na pitanje može li se dogoditi da i danas već budu otvorene tržnice, ministrica Vučković je potvrdila da je to moguće, prenosi HRT.

Zagrebačka tržnica Dolac djelomično otvorena, Zelena tržnica postaje Drive in

Na zagrebačkom Dolcu postavljene su adventske kućice koje su namijenjene samo za OPG-ovce koji na tržnicama prodaju svoju hranu. Kupci ulaze u ograničenom broju uz obaveznu dezinfekciju ruku. Osim Dolca, otvorit će se još i tržnice na Kvatriću, Trešnjevci, u Španskom, Prečkom, Jarunu, Gajnicama i Utrini. Radit će se, po novom, od 8 do 13 sati. Kućice postavljaju tamo gdje su plohe tržnica otvorene, dok će na zatvorenim tržnicama omogućiti prodaju s klupa.

Zelena tržnica postaje drive-in. Postavljena je vertikalna i horizontalna signalizacija, auti će ulaziti po kolničkoj traci, a prodavači će stajati s lijeve i desne strane.

Ribarnica još nije dobila dozvolu za rad

Ribarnica na Dolcu još nije otvorena iako su još u ponedjeljak postavili stakla na pulteve i sve prilagodili prema preporukama.

“Što se tiče ribarskog sektora, kada su im falili važni kanali prodaje, onda smo se izborili za druge kanale poput prodaje s brodova. Na dnevnoj bazi smo mijenjali pravilnike kako bismo im mogli omogućiti prodaju”, kazala je ministrica.

 

Komentiraj